Og så fik vi prøvet spor på frossen jord…

Det er ved at være noget tid siden Cassi, Joy og jeg har været ude og gå spor. I går var jeg afsted til en teoriaften om spor hos DcH Skovbo, det var rigtig interessant, og så meldte lysten sig jo igen.

Så i dag tog vi afsted med alle hundene(Lotte havde været ude og arbejde tidligere på dagen). Cassi fik sit længste spor til dags dato, nemlig 315 skridt. Vi har endnu ikke kastet os ud i spor med buer og knæk, så vi gik bare lige ud. Problemet har i en periode været at hun har haft så pokkers travlt med at komme afsted, men det problem er vist løst nu. I stedet for at lægge en masse små guffer, som mange foreslår,  så skal hun have nogle store depoter nogle få gange. Det fungerer og jeg har en hund der går med snuden i jorden og har noget mindre travlt. Og for en gangs skyld gik intet af det god jeg havde lagt til hende til spilde… Dygtig lille prinsesse…

Det var straks noget værre med Jo, men det var altså ikke hans fejl. Først fremmest husker jeg mig selv på at ethvert spor hvor han knokler fra start til slut er en kæmpe succes, for det er jo netop det jeg har kæmpet så hårdt for.
Problemet her var at jeg ikke er så rutineret, når det gælder det at gå spor, og jeg blev lidt i tvivl om hvor jeg havde lagt mit første knæk og det røg lige gennem snoren ned til hunden. Egentlig tror jeg han tog det rigtigt i første omgang, men det var jeg så overbevist om at han ikke gjorde, så jeg store kvaj begyndte at rette på ham. Vi havde fire knæk på sporet, 3 til højre og et til venstre og de 3 af dem klarede han så godt.
Joy går kun spor med genstande og har så til gengæld mange af dem, så han kan få belønning undervejs. Vi havde 8 af dem liggende på vores spor og vi mistede en enkelt. Tilgengæld samlede han samtlige genstande op uden hjælp og det er noget vi har arbejdet på det sidste lille halve års tid, så det var en kæmpe succes.

 

Alt i alt er jeg super tilfreds med mine to “piger”. I næste uge er planen, at vi skal have Cassi ud på et langt lige ud spor, hvor der skal være lidt længere mellem hendes depoter end vi havde idag. Joy… Ja, han skal bare have vedligeholdt sit spor, så han stadig har massere af lyst til at gå det…

 

Nå ja, i morgen afslutter jeg det sidste modul på grunduddannelsen til træner i DcH. Bagefter starter lydighedsdelen og i slutningen af marts er det igang med agilitydelen. Det er dog først i november jeg er helt færdig.

 

På næste lørdag sker der noget andet, som jeg glæder mig til. AGILITYTRÆNINGEN starter igen, YEEEEHAAA…

 

Natten til onsdag kommer jeg til at sidde længe oppe, for der er der mulighed for tilmelding til Jutlandia Cup, noget jeg har glædet mig til lige siden jeg var afsted til Dania Cup i 2011.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s