Så er oprykningen i hus…

Vi skulle ikke bruge mange forsøg. Tre gange har vi været afsted og vi har allerede de to resultater der skal til for at vi kan starte i B-klassen til næste år.

I dag har vi været afsted til kredskonkurrence på Stevns. Udover os C-hunde var der også lige alle hundene fra Eliteturneringen og fem E-hunde til en kredskonkurrence. Vi tog tidligt hjemmefra, 06:15, for min far skulle igang med at lægge spor halv otte.

Første dommerhold var væk fra pladsen.

Vi startede med dæk. Cassi ligger sig fint ned og bliver liggende. Jeg kalder og hun hopper op ad mig da hun kommer ind. Om det skyldes at hverken dommer eller aspirant så det det ved jeg ikke, men vi fik 10 for øvelsen.

Så skulle vi have en apport. Prinsessen havde godt gennemskuet at der var en figurant og hun ville altså bare gerne rundere. Hun sidder lidt skævt, jeg prøver at rette det, uden held. Jeg kaster apporten, sender hende afsted og hun suser afsted og kommer akkurat som de sidste to andre gange tonsende tilbage og når slet ikke at tænke over hun skal stoppe. Hun stopper ved siden af mig og sætter sig så ind foran mig. I dag blev vi dog ikke trukket for en urolig afslutning, men kun for en skæv foran. Det gav 9,4.

Lykken var gjort og nu skulle vi have rundering. Det er altså bare Cassis suverænt mest sikre øvelse. Hun var ikke et sekund i tvivl om hvad hun skal gøre og for tredje gang i træk for vi 10 for den øvelse. Hallelujah for bringsel.

Bagefter skulle vi til feltsøget og i modsætning til den forrige øvelse, så er den alt andet end sikker. Som altid har hun et kanon flot søg. Hun ved hvad hun skal og suser ud, man kan tydeligt se at hun opdager hun er ved kanten af feltet, hun vender om og finder genstanden. Hun samler straks(!) op og begynder indbringningen. Tre meter fra mig smider hun genstanden og glor på mig. Hun får en kommando til at samle op og man kan bare se hvordan hun tænker og i sidste ende vælger hun at samle op og aflevere. 10 for søget og 7,5 for genstanden.

Her var jeg godt tilfreds. Jeg havde frygtet lidt at skulle have felt og rundering det samme sted, men det gik udmærket.

Nu skulle vi igang med andet dommerhold.

Her skulle vi starte med lineføring. Da vi varmede op var hun på mig hele tiden, men da vi kommer igang så ser hun slet ikke på mig. Hun går forholdvist pænt med, men jeg bliver lidt småirriteret over hun ikke går som hun plejer. Vi bliver trukket for variende afstand og det ender med 9 for den øvelse. OK karakter, men jeg er bare ikke tilfreds med det vi viste.

Så skulle vi igang med stå og jeg er overbevist om at hun allerede der har kunne mærke på mig den var gal. Øvelsen laver hun rigtig fint, men hun sætter sig skævt da hun skal på plads, noget hun normalt ikke gør i denne øvelse. Jeg er ret sikker på det skyldtes usikkerhed. 9,7 gav denne øvelse.

Så kom vi til sit og jeg vil nødig vide hvad dommeren tænkte om det show Cassi lavede. Jeg tror det har været et forsøg på at dæmpe mig, for opmarchen bestod af en række hop lige op i luften ved siden af mig. Jeg måtte være lidt hård i kommandoen og se lidt ondt på hende, ellers havde hun aldrig sat sig ned. Det er åbenbart ikke så dyrt med sådanne nogle hop i opmarchen for det gav 9,1

Sidste øvelse var spring. Det har jeg været lidt nervøs for eftersom hun ikke ville tage springet i Næstved to uger før. Da vi stod klar var jeg ikke i tvivl og det var Cassi heller ikke. Hurtigt over og tilbage igen og en perfekt sit foran mig. YES og vi fik 10 for den øvelse.

 

Så var vi endelig færdige og som traditionen nu engang er så havde vi C-hunde en masse ventetid. Har forresten lidt ondt af de elitehunde der måtte lave øvelser i den ondeste haglbyge…

Efter noget tid besluttede man så alligevel at give C-hundene deres resultater. 140 point=oprykning og en 2. plads. Hun har nu været meget dygtig, selvom jeg ikke var helt tilfreds med vores lineføring og sit.

Hvad bedre er, er at vi nu har tre resultater hvilket betyder vi nu er kommet ind på DM-listen. Her er vi nr. 3 der er udtaget på landsplan pt. og vi er nr. 6 i kredsen. Egentlig et meget godt udgangspunkt taget i betragtning af at vores dårligste resultat er på ca. 90 point. Om en uge tager vi til Herfølge og så må vi se om vi kan forbedre det resultat.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s