Endnu en dejlig weekend i hundenes tegn…

Så er jeg kommet hjem igen. Og hvor har det været en herlig weekend.

Jeg vil lige starte med at sige tak til de mange, herlige mennesker der deler den samme interesse som jeg selv har. De bekendtskaber man gør sig derude i det ganske land er en enorm stor del af det at arbejde med hunde. Det gælder både de dage man er til konkurrencer, men også i de dage hvor man er hjemme i klubben og bruger tid sammen med sine klubkammerater.

Jeg har igen været i gang både lørdag og søndag.

Lørdag var afsat til den gode gamle Joy, vi skulle nemlig til agility. Vi blev lidt forvirrede da vi kom, for vi skulle starte med agilityklasserne og ikke som annonceret springklasserne. Heldigt jeg ikke havde valgt at komme senere fordi vi ikke skulle løbe kl.1.

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen at Joy i sit første løb taber sit hoved. Han er så glad for at komme i gang og giver den bare gas, og samtidigt glemmer en del ting undervejs 😉 Denne gang glemte han alt om hvad felter er for noget. Da han anden gang sprang af feltet før han fik sit cue, så røg han tilbage og vi fik en disk. Løber var faktisk ikke så ringe endda. Vi lavede noget fin handling og fik også afprøvet et blind cross efter slalommen, som vi havde trænet ugen før til træning. Så ingen pind i AG1 denne gang…

Heldigvis viste det sig at være et helt korrekt valg hive ham tilbage på feltet da vi kom til AGÅ. For her tog han sine felter OG var fejlfri OG sørme, vi var hurtigst. Tænk at det skulle lykkes for det gamle liv at vinde en åben agilityklasse. Det blev desuden til årets anden DM-udtag og efter to DcH-konkurrencer har vi lige så mange udtage som vi fik hele sidste år.

I SPÅ var vi lige ved og næste. Vi lavede en fejl, og det var helt og holdent min fejl. Jeg fik ham til at tro han skulle i det gale tunnelhul. Øv altså, men alt det andet var bare så fint og så er alt næsten godt.

Dagens sidste løb var SP2. Noget jeg har set en del frem til, for det var jo vores første tur i SP2. Han var rigtig fin i starten, og ryger så ud af slalommen, kan stadig ikke gennemskue hvad der går galt. Jeg begår måske lidt en fejl ved at vælge at rette ham og så bliver han altså lidt forsigtig og skal dobbelttjekke alt jeg beder ham om, og det får den betydning at han bare ikke kan arbejde ud, selv. Vi ender med omkring 31 fejl(de 16 på tiden)

Jeg synes at det er en ganske hæderlig debut i SP2.

Så blev det søndag og Cassi skulle med i byen. Vi tog afsted til Roskilde til en ren C-dag. Jeg var lidt nervøs for det gik ikke godt i sidste uge og vi havde en del at rette op på. Der var 34 hunde med og i den anledning var der hele 3 dommerhold.

Vi startede med frit søg hos det første dommerhold. Damm, Cassi var sej. Tror ikke engang der gik andet end 10 sekunder og så var det overstået. 10 for søger og 10 for genstandene. God start på dagen.

Der var laaaaaang ventetid til det næste dommerhold og som tiden skred frem gik det op for mig at vi formentlig skulle gå direkte videre til det tredje dommerhold bagefter.

Lineføringen var første øvelse på det andet dommerhold. Det gik sådan okay. Jeg må efterhånden indse at vi har en del at arbejde på her. Hun hang lidt, der var en stram line på et tidspunkt og der blev også sagt noget om vigende afstand. 8,3 point

Stå er en af de sikre øvelser. Hun hang lidt i starten, men ellers helt i orden. 9,7 point

Sid var OK. 10 point

En øvelse der driller lidt er apport. I dag var hun rigtig fin. Hun sætter sig direkte foran mig, men apporten er lidt urolig i munden på hende. 9,5 point

Så gik vi direkte videre til næste dommerhold. Det første Cassi får øje på er figuranten. Yes tænker, så går det super med den rundering(jeg blev meget klogere).

Inden skulle vi have dæk. Jeg kan tydeligt mærke på hende at hun er meget fokuseret på figuranten, og får måske sagt kommandoen lidt bestemt, da jeg vil være sikker på hun reagerer. Øvelsen går fint og den giver 10 point.

Spring plejer at være til at klare og hun så overbevisende ud, men da hun i tilbagespringet kommer over springet finder hun ud af at det dufter så dejligt. Da hun kommer ned fra springet går hun i snus og vi får ja-tal. 8 point

Så kom runderingen. Hun sad helt spændt inden hun skulle ud og suser afsted på kommandoen. Halvvejs ude stopper hun så op og ser på mig. Jeg giver hende en ekstra kommando, som hun ikke efterkommer og øvelsen bliver stoppet. Møgærgeligt, for dommeraspiranten har set os lave øvelsen 2 gange før og havde vist ros os over for dommeren, som endnu ikke har set bringsel hos C-hundene. Jeg får lov til at lave øvelsen endnu engang, da han gerne vil se det. Og sørme om hunden ikke gør det ganske udmærket. Årsagen til problemet tror jeg er at vi de sidste 3 konkurrencer har oplevet at figuranten allerede står ude når vi kommer ind på dommerholdet. Det betyder at jeg flere gange beder hende glemme sin glæde ved at løbe ud til figuranten, og når det så endelig er tid, bliver hun i tvivl om det nu også er det jeg vil have hende til. 0 point for den øvelse.

Ser jeg bort fra runderingen kan jeg ikke klage. At smide knap 8 point på 7 øvelser er rigtig godt klaret af en så ung en hund. Det er fjerde gang i år vi fik et resultat til oprykning. De 122,15 var desværre ikke nok til at forbedre chancerne for at komme til DM, men jeg er overbevist om at vi nok skal nå at komme derop ad igen. Nu har jeg i hvert fald en ide om hvad vi skal træne den næste måneds tid inden hun skal til konkurrence igen.

Næste konkurrence er på hjemmebane på søndag i agility sammen med Joy. Glæder mig og har besluttet mig for at træne nogle felter her den næste uge.

 

Lige “mine” to dejlige “prinsesser”…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s