Hjemme igen fra Sæby…

I fredags hoppede jeg og Cassi ind i Mettes bil og så kørte vi afsted på den lange tur mod Sæby. 6 timer senere(hvoraf den ene blev tilbragt i en kø ved Ålborg) var vi fremme ved det sted vi skulle overnatte. Ud og lufte hundene, og så få noget at spise, for så at gå en lidt længere tur med hundene, så de kunne få rørt sig noget mere efter den lange køretur(tror næsten vi havde mindst lige så meget brug for det som dem :D). Bagefter var det bare på hovedet i seng.

Vi stod op lidt senere end beregnet, men vi nåede da at luftet hundene og få pakket alle vores ting. Da vi skulle ind for at hente vores ting efter at have sat hundene i bilen, kunne vi ikke komme ind, der var låst!!! Der var lige nogle få sekunders panik, men så kom jeg i tanker om at jeg vist havde lagt koden til låsen i bilen. Heldigvis huskede jeg korrekt 🙂

Kvart over syv satte vi kursen mod DcH Sæby og var fremme godt 10 minutter senere. Lad mig med det samme rose DcH Sæby. Hele konkurrencen var velorganiseret og rigtig godt planlagt. Vi blev fulgt tæt, så man hele tiden havde styr på hvor mange hunde der manglede at komme igennem de enkelte dommerhold og hvem der var færdige. De to ting der for os dog var helt fantastisk var de fantastiske arealer og så den rigtige gode mad 😀

Nu var det jo konkurrence vi var afsted til. Mette og jeg havde været så heldige at komme på samme dommerhold og der var kun en enkelt hund i mellem os, så vi kunne følges ad hele dagen. Det var bare rigtig fedt, for det er altid rart at have en man kan snakke med om hvordan det nu gik bagefter.

På det første dommerhold skulle vi have Stå-Sit-Rundering.

Stå gik egentlig OK. Hun er begyndt at gå meget langt fra mig i opmarchen og er slet ikke på plads her. Hun stod rigtig pænt, men så, i samme øjeblik som tiden er gået, synes hun det klør så forfærdeligt bag hendes øre og når det nu klør, ja, så klør det jo. Så det endte med 7,5(det dårligste vi har fået for en stå pt.)

Sit havde vi igen en hund der ikke gik på plads under opmarchen, men ellers OK. 9,5.

Runderingen har jeg ingen forventninger om pt. for hun kan simpelthen ikke finde hoved og hale i hvad hun skal. Derfor tabte jeg næsten munden, da hun suste afsted ud til figuranten(noget hun ikke har gjort til de sidste 3 konkurrencer). Jeg bad og bad til at hun ville tage sit bringsel i munden mens hun var ude ved figuranten, men det skete bare ikke. Tror hun måske har ventet på en godbid eller sit løsbid, men det endte i hvert fald med at hun kom tilbage til mig. Vi fik derfor 0 i øvelsen. Lidt uretfærdigt er det så(og jeg følte dommeren var enig) at en hund der påviser med hals ville have fået 2 point for det samme stykke arbejde. Jeg har påpeget dette over for konkurrenceudvalget og håber de vil tage det op når man skal evaluere på bringslet, for synes det er en enorm forskelsbehandling der er på de to typer af påvisning.

Nå nok om det. Videre til næste dommerhold der bød på Dæk og Feltsøg

Dæk var rigtig fin, men hun lå lidt uroligt, for hun fik lige øje op en fotograf der gik rundt bag ved hende. 9,5 point…

Feltet var hårdt at arbejde i. Vi skulle arbejde på noget lyng og det var tæt at løbe rundt i.  Egentlig tror jeg at hun igen finder sin genstand hurtigt, men at hun vælger ikke at samle den op. Under alle omstændigheder måtte jeg kæmpe for at få hende rundt, og jeg er sikker på at jeg var blevet stoppet, hvis jeg havde gjort det samme her på Sjælland. Til sidst vælger hun at samle sin genstand op og afleverer den. 6 for søget og 10 for genstanden.

Omkring klokken 11 var det tid til det sidste dommerhold. Her skulle vi have Lineføring-Apport-Spring

Lineføringen er min absolutte hadeøvelse. Jeg synes simpelthen at den er dødsyg, hvilket også betyder at vi ikke er specielt gode til den øvelse. Umiddelbart ved jeg ikke helt hvad der skete med den bedømmelse. Jeg ved selv at hun fik et ryk i alle omkringvendingerne i alm. gang(jeg ville have fået en henstilling her på Sjælland efter de to første og efterfølgende blevet stoppet). Enten har dommeren ikke set det, eller også har han været flink. 8 point.

Apport… Af uforklarlige årsager får jeg kastet apporten lang pokker i vold og det er tydeligt at se på Cassi da hun løber ud efter den, at det bestemt ikke er lysten der driver værket. Hun er træt. Det kommer sig også til udtryk i afleveringen. Hun sætter sig skævt foran mig og jeg vil så tage apporten. I samme øjeblik kommer hun i tanker om at hun jo skal sidde lige foran mig og rejser sig for at få sat sig rigtigt. Her har jeg allerede fat i apporten og så tror hun at vi skal lege med den. Vi bliver trukket for at aflevere stående, og får 8 point.

Springet var så den sidste øvelse og det er igen tydeligt at hun er noget træt. Næsten i slowmotion løber hun op over springet og stopper så på toppen for at snuse. Her bliver øvelsen stoppet og jeg får nok dagens mest overraskende karakter, nemlig 5…

 

I alt blev det til 105,25 point…

 

Vi havde nu en del timer som blev brugt på hygge indtil resultaterne blev råbt op. Bagefter kunne vi begynde den lange køreture hjem efter en dejlig dag hos DcH Sæby. Vi overvejer at tage afsted igen til næste år.

 

PS: Turen gennem Ålborg tog kun 3 minutter fordi der ikke var kø… Og det tog kun 5 timer at komme hele vejen hjem, selvom vi lige havde en afstikker ned på en gal motorvej(UPS) og efterfølgende en tur ind på McD…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s