Om en uge debuterer vi i seniorklasserne…

Ja, så er det jo en hel uge siden vi er kommet hjem fra Jylland(eller det er første en uge siden omkring midnat). Jeg har endnu ikke fået skrevet om den sidste dag på Jutlandia, så det må jeg hellere gøre nu 😉

Egentlig havde jeg meldt fra i både SP2 og AGÅ. Men så fandt jeg ud af at SP2 skulle afvikles i den ring jeg selv var hjælper. Jeg fik hurtigt lavet en aftale med ringlederen og meldt til igen. Jeg gik banegennemgang med det første hold og mens det andet hold gik bane hentede jeg Joy og varmede ham op og så løb vi som første hund og jeg kunne vende tilbage til min gerning som dommersekretær. Banen var faktisk rigtig skæg, og jeg måtte bruge lidt hiv og skrig ved nr. 2 tunnel, så han ikke smuttede i det gale hul og da vi skulle løbe forbi fly’et på vejen fra 10 til 11.
Her kan I se banen:
SP2 Jutlandia Cup, tegnet af Marc Saunders

Det lykkedes os at komme fejlfrit igennem, men som med alle de andre springbaner i denne uge, så har banetiden bare været monsterstram og med vores knap 38 sekunder endte vi som nr. 16. Ikke dårligt ud af 53 hunde. Havde vi været 1 sekund hurtigere var vi endt som nr. 9… Pokkers tidsfejl!!!

Nå, men forståeligt nok så var jeg jo godt ærgelig og det var tid til lidt overvejelse om hvad vi nu skulle gøre… Ud af 8 springklasser havde vi gennemført halvdelen og vi havde ingen fejl på banen i de klasser kun tidsfejl. Det var nu ikke så meget tid jeg skulle bruge på at tænke over det. Joy er 8 år gammel, han har brugt sig selv godt og jeg har selv kunne mærke det når vi løber på banen at det ikke går så hurtigt i år som sidste år. Første gang jeg tænkte over det var i Maribo hvor jeg kunne løbe ham op på et lige stræk. Det er altså en umulighed med en toptunet border collie. Han er tjekket igennem af kiropraktoren og det eneste hun har kommenteret på er en knæklyd i hans ene forben og det skyldes alderen. Alt andet er tiptop. Så sandheden er at han bare ikke kan løbe så hurtigt længere og jeg gider ikke at blive ved med at kræve af ham at han skal springe de 55-60 cm, når vi har mere end svært ved at være fejlfrie på tiden. Så alle tilmeldingerne til agility er blevet rettet og fremover løber Joy kun seniorklasser. Nuvel, det betyder at vi skal ud og hive en kvalifikation hjem til Sjællandsmesterskaberne endnu engang, men det klarer vi nok, vi har tre SPÅ og vi skal bare kvalificeres blandt de ti bedste i en enkelt af dem.

AG1 blev så Joys sidste officielle klasseløb. Jeg håbede lidt på at vi kunne hive den sidste pind hjem, så han var rigtig klasse 2 hund i agility også. Det gik faktisk rigtig fint i starten. Han fik sit felt på A’et, men så….

Så kom den pokkers slalom. Jeg må have hvilet lidt på lauerbærerne hvad det angår, for nu havde han jo løbet 15 klasser uden at have problemer med den indgang. Og hvad sker der. Han kan ikke finde ind i den slalom… Og så røg den pind. Bagefter ville han ikke op på balancen(ja, forstår ham godt, de sidste to agilityklasser var med en balance han ikke kunne fordrage og nu gad han ikke det mere!) og så lod jeg ham få lov til at smide feltet, vi skulle bare i mål.

Vores allersidste AG1:

Til trods for vores +17 fejl ender vi mærkværdigvis som nummer 17 ud af 55… Kun én hund kom fejlfrit igennem, og det undrer mig lidt, for den var ikke så vanskelig endda. Men det er jo det spøjse… Det der ser så nemt ud, er det jo sjældent.

Nu er vi så hjemme igen… Herligt… Og vi er ved at gøre klar til sensommerens konkurrencer. Joy skal afsted 4/8, 5/8, 25/8 og 8/9, mens Cassi skal afsted hver eneste søndag fra 12/8 til 9/9, hvor den første konkurrence er på hjemmebane…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s